Varning: Starka bilder | thetwins

thetwins

Annons

Varning: Starka bilder

Usch usch USCHHHH!!!
Ni har troligtvis redan sett bilderna på Alan Kurdi, lille pojken som drunknade i medelhavet på flykt från kurdiska syrien?
Så synd, så tragiskt..

Alan kurdi var en av TUSENTALS kurder på flykt från syrien, och en av hundratals som drunknat och dött på vägen 🙁
Han blev bara 3 år gammal och jag kan inte ens tänka mig hur det måste kännas för pappan som även förlorade sin andra lille son och sin fru! 🙁

Det är dags för våra sketna politiker att ta ställning till detta för fan! Det kan verkligen inte fortsätta såhär! Europa måste öppna sina dörrar och hjälpa dessa människor, annars dör de!
Jag hoppas att lille Alan Kurdi blir en symbol för denna föyktingskris och att EU förstår nu att detta är på ALLVAR!

Förlåt för de starka och känsliga bilderna, det gör verkligen ont i hjärtat att lägga upp dessa, men ibland så säger bilder mer än ord! Dela detta inlägg så att alla uppmärksammas och förstår allvaret!

Ta hand om er!

imageimageimage

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gunnar

  Sanningen bakom 3 årige Aylans tragedi. Sky News

  Syrian boy drowned because his Father wanted new teeth

  https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM#t=52

  3 årige   Aylans far härstammade från Damaskus i Syrien. När inbördeskriget bröt ut blev de internflyktingar och hamnade så småningom i Kobane, nära den turkiska gränsen. När staden angreps av IS flydde familjen till Turkiet och fick en fristad i Istanbul. Efter att kurdiska styrkor besegrat IS vid Kobane återvände mamman och barnen till Syrien medan fadern stannade kvar i Turkiet.

  När IS återigen angrep Kobane återförenades familjen i Turkiet. Efter att ha bott på olika platser i Istanbul sökte de sig till ett flyktingläger. Fadern trivdes dock inte i Turkiet och ville lämna landet. För Skynews berättar faderns syster, som är bosatt i Kanada, att det fanns planer på att ta familjen till Kanada. Enligt kanadensiska myndigheter gjordes dock aldrig någon sådan ansökan. Enligt systern berodde det bland annat på att familjen hade svårigheter att få flyktingdokument från FN och utresedokument från de turkiska myndigheterna.

  Fadern hade problem med sina tänder och ansåg sig behöva tandimplantat. Faderns syster i Kanada hade samlat in pengar för detta ändamål. På grund av svårigheter med att föra över en så stor summa pengar, som skulle behövas för tandimplantaten, till Turkiet, så bestämde fadern, faderns syster och faderns pappa att familjen istället skulle ta sig till Europa för att försöka höja sin levnadsstandard och fixa faderns tänder.

  Faderns syster ordnade fram pengar som användes för att betala människosmugglare. Det familjen fick i gengäld var en plats på en överbelamrad båt i dåligt skick. Ingen, inklusive barnen, fick flytvästar av människosmugglarna. Båten gav sig av mitt i natten i dåligt väder. På grund av de höga vågorna drabbades båtens kapten av panik och hoppade överbord efter att ha lämnat över rodret till fadern. Båten kapsjesade kort därefter och fadern försökte, men lyckades inte rädda någon i sin familj. Nu planerar fadern att återvända till Syrien för att begrava familjen där.

  Ovanstående redogörelse är ett referat från medier såsom BBC, Skynews, Canadian press mfl. Om det stämmer så avviker den dock delvis ifrån den dramaturgi som förmedlades av svenska medier under gårdagen och skulle kunna anses öppna fler ingångar och perspektiv, än vad många svenska opinionsbildare och makthavare givit uttryck för.

  Aylan dog tillsammans med sin mor och femårige storebror när en båt kapsejsade på väg från turkiska Bodrom till den grekiska ön Kos.

  Igår publicerade en rad svenska medier bilder på den drunknade treåringen. Bilderna har använts som argument för att EU inte gör tillräckligt för att hjälpa syrier på flykt.

  Men nu framkommer att familjen redan sedan tre år tillbaka hade fått en fristad i Turkiet, där pappan jobbade som frisör. Anledningen till att de valde att försöka ta sig vidare in i Europa var att pappan ville laga sina trasiga tänder.

  Enligt CNN var slutdestinationen Sverige, där illegala invandrare enligt en överenskommelse mellan den förra regeringen och Miljöpartiet har rätt till gratis tandvård på skattebetalarnas bekostnad.

  Pappans syster, som är bosatt i Kanada, berättar för Sky News att den ursprungliga planen var att familjen skulle försöka ta sig dit från Turkiet för att få tandinplantat där. Men när den planen misslyckades bestämde de sig istället för att försöka ta sig illegalt till Sverige.

  Familjen lastades ombord på en gummibåt. Ingen av passagerarna hade livväst och båten började ta in vatten bara några hundra meter från land.

  I Sverige har såväl Aftonbladet som Expressen startat kampanjer för att få fler läsare på grund av tragedin – “Vi hjälper” respektive “Jag vill hjälpa”.

  Ingen är väl oberörd av bilderna på den drunknade treåringen som sprids via olika media. Han lär ha hetat Alan och kom från Kobane i Syrien, nära gränsen till Turkiet. Vi kan ingenting göra för lille Alan längre, bara stanna upp och tänka efter. Jag har förstått att vissa nu tycker att det är ”Europas” (eller till och med ”Sveriges”) fel att Alans pappa valde båtvägen till Grekland från Turkiet tillsammans med sin son. Varför kunde de inte ta flyget direkt till Arlanda?

  Populism” är att utan tanke på konsekvenserna utlova permanenta uppehållstillstånd åt alla som överlever resan hit, vältra över ansvaret på kommunerna vars politiker sliter sitt hår och skylla dödsfallen på meningsmotståndare. Det ger godhetsstämpel och pluspoäng i vida kretsar.

Annons
stats