Feminism ? | thetwins

thetwins

Annons

Feminism ?

“Hej! Vad tycker ni om feminism? Skulle va kul att höra! Kan ni inte göra ett inlägg om de?”

Tyckte faktiskt detta var en bra fråga så svar på detta: Feminism är ju kvinnans kamp om rättigheter i politiska, ekonomiska och sociala sammanhang – att de ska vara jämna med männens! Borde inte vara så svårt att komma ihåg, va? 🙂

Jag tycker det är en självklarhet att en kvinna ska ha rätt att få kämpa för
jämlikhet? Att de får mindre lön och diskrimineras är helt sjukt, verkligen 🙁 Alla är ju lika mycket värda! Jag är faktiskt för feminism, bara det inte går över gränsen: det finns trots allt extrema som tycker att de ska
hämnas‘ så männen får mindre lön, och diskriminerad etc etc… Det är nog inte lösningen?

Vad tycker ni om feminism?
För/Emot? 🙂

/Bahoz

20130122-010530.jpg

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Peter Ericsson

  Varför talas det inte om två stora jämställdhetsproblem? Män lever i genomsnitt ett kortare liv än kvinnor. Dessutom tar dubbelt så många män livet av sig än kvinnor. Men feministerna är tysssta. Varför?
  Ps. Feminism innebär att byta ut patriarkat mot matriarkat. Man tar även över det som man klagat på hos männen men gör det nu till sitt eget och vips så är det helt OK. För det är ju kvinnor bakom. Ds.

  1. The twins

   Hmm… Ser vad du menar men det kan diskuteras. Finns ju självklart nackdelar hos oss män. Jag tror dock att de strävar efter ting inom ett mer politiskt perspektiv , t.ex. det här med lönen, varför ska de få mindre lön trots den utvecklade världen och demokratin vi lever i idag? Och det där med att byta ut patriarkat mot matriarkat håller jag nog inte med dig om. Matriarkat är ju samhällsordning där den sociala, politiska och ekonomiska makten innehas av mödrar och kvinnor, med andra ord att de ska få makten, men alla källor jag läst från menar att feminism är strävan efter jämställdhet ? Har du någon pålitlig källa som backar upp det du säger ?
   Ha de bra ! 🙂
   The Twins

Annons
stats